Milieu

Wasmagneten

Milieu

Aantrekkelijk

Nooit meer slepen met grootverpakkingen waspoeder, minder vervuiling voor het milieu en ook nog eens een flinke besparing in je huishoudelijke uitgaven, dat klonk ons wel aantrekkelijk in de oren. Hoewel we al waspoeder van Ecover gebruikten om het milieu te ontzien kwamen we op een gegeven moment een website over wasmagneten tegen. Een Belgische website, niet verrassend want merken op dit gebied zoals Ecover en Ecolino zijn van Belgische makelaardij.

Wat zijn wasmagneten

Het betreft hier twee flinke blauwe magneten die je was zouden kunnen doen en daarbij je wasmiddel vervangen. Hoe kunnen magneten nu wasmiddel vervangen? De magneten gaan in de trommel bij de was, meestal is die trommel magnetisch en kleven ze er dus tegen aan. De magnetische werking doet vrijwel hetzelfde als wasmiddel doet: het water verandert waardoor het makkelijker door de was heen gaat en alle viezigheid, ook dat diep in de vezels zit, weggespoelt wordt.

Werkt het echt?

Ja, het werkt echt! Er zitten echt veel voordelen aan:

Neutrale geur
Geen wasgeurtjes meer waar je hele huis naar gaat ruiken of waar je een allergische reactie op kunt krijgen. De was ruikt neutraal na het wassen met de wasmagneten. Mis je het geurtje dan kun je er natuurlijk een beetje wasmiddel bijdoen want combineren kan ook.
Geen geknoei meer
Geen geknoei meer met afwegen van poeder of het afmeten van vloeibaar wasmiddel want de magneten gaan in de trommel en daar blijven ze. Dus was erin, machine instellen en draaien maar!
Besparen en consuminderen
Zowel degene die wil consuminderen als degene die geld wil besparen zullen blij zijn met deze uitvinding omdat de aanschaf van wasmiddel vrijwel komt te vervallen.Met een eenmalige investering ben je voor een paar jaar klaar.
Minder vervuiling
Na gebruik wordt wasmiddel gewoon weggespoeld en dat levert de waterzuiveringsfabrieken meer werk op wat zeer nadelig is voor het milieu. Ook het fabriceren van wasmiddelen is niet vriendelijke voor het milieu te noemen. Wasmagneten gaan jarenlang mee, veel duurzamer voor het milieu dus.

Vlekken behandelen

Eigenlijk zou er bij de levering een vlekkenbehandeling-advies moeten zitten maar die hebben we helaas niet gehad. Gewone was wordt prima schoon, flinke vlekken moeten voorbehandeld worden. Witte was wordt meestal schoon maar levert soms problemen op, waarschijnlijk een kwestie van voorbehandelen.

Aanschaffen

Heb je een specifieke vraag over de wasmagneten dan kun je ons mailen (opent in een nieuw venster) of ga naar WasWonder (opent in een nieuw venster) voor verkoopinformatie. Aanschaffen kost je eenmalig vijftig euro plus verzendkosten. We zijn benieuwd naar je ervaringen.

Follow zokanhetook on Twitter